Politika zasebnosti

Nazaj

1. Pravna podlaga

Spletna trgovina Halner obdeluje osebne podatke v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1), Uradni list RS, št. 94/07 in Uredbo EU 2016/679 (GDPR).

 

2. Katere osebne podatke obdelujemo?

1. Podatke potrebne za sklenitev pogodbe, kontakt ter izvedbo naročila in dostave - ime in priimek, uporabniško ime in geslo, ID za DDV (če ste pravna oseba), e-naslov, telefonska številka, naslov za dostavo in naslov za račun.

2. Vaše nastavitve računa - shranjene naslove za dostavo, naročila na novice, sezname želja, iskane artikle, vaše ocene in komentarje izdelkov.

3. Podatke o vaših naročilih - podatke o naročenih artiklih, načinih plačila ter podatke o vračilih in reklamacijah.

4. Podatke o vašem vedenju na spletu - podatke o artiklih, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, podatke o napravah in programski opremi, s katerimi dostopate do spletne trgovine in podatke o časih zadrževanja na posameznih straneh ali elementih strani, IP naslov ter vaše poštrošniške navade in odnos do različnih artiklov.

5. Podatki o komunikaciji z nami - komunikacija z nami preko socialnih omrežij, povpraševanja, zahtevki tehnične pomoči in ostala vprašanja.

 

3. S kom in s kakšnim namenom delimo vaše osebne podatke?

Za zagotavljanje dostave, izboljšanja uporabniške izkušnje in preprečevanja zlorab delimo nekatere osebne podatke tudi z:

1. Paypal Holdings Inc., s sedežem na naslovu 2211 North First Street, Kalifornija, ZDA, v okviru storitve Paypal z namenom varnega plačevanja s plačilnimi karticami;

2. transportnim partnerjem General Logistics Systems d.o.o. , s sedežem na Cesta v Prod 84, 1000 Ljubljana, za namene dostave naročenega blaga;

3. s podjetjem Google LLC, s sedežem na 1600 Amphitheatre Parkway, Kalifornija, ZDA v okviru storitev:
a) Ads, z namenom analize učinkovitosti oglasov
b) Analytics, z namenom statistične analize, npr. števila obiskov strani in najbolj prodajanih izdelkov

4. The Rocket Science Group LLC, s sedežem na 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, ZDA v okviru storitve Mailchimp, z namenom zagotavljanja elektronskih novic uporabnikom, ki so se na njih naročili preko naše spletne strani.

5. Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin, Irska, v okviru storitve Facebook Ads z namenom analize učinkovitosti oglasov.

 

4. Kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov?

Posameznik lahko kadarkoli pošlje zahtevo za spremembo/dopolnitev, izbris ali omejitev obdelave osebnih podatkov, tako da nam pošljete elektronsko sporočilo na info@halner.com. Prav tako lahko preko elektronskega sporočila od upravljavca dobi potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki. V kolikor posameznik meni, da je prišlo do kršenja varstva osebnih podatkov, lahko to prijavi pri nadzornem organu (informacijski pooblaščenec). V primeru, da bo upravljavec osebne podatke uporabil v drug namen, kot za kakršnega so bili zbrani, mora o tem obvestiti posameznika in od njega pridobiti novo privolitev.

Za potrebe identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

 

5. Varnost in čas hrambe osebnih podatkov

Vse osebne podatke varujemo skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določajo zakonodaja Republike Slovenije in predpisi Evropske unije. Zavarovanje osebnih podatkov zajema pravne, organizacijske in ustrezne logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi se zagotavlja:

- varovanje prostorov, aparatur in sistemske programske opreme;
- varna aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
- zagotavljanje varnosti pri posredovanju in prenosu osebnih podatkov;
- onemogočanje nepooblaščenim osebam dostop do informacijskih sredstev, na katerih se obdelujejo osebni podatki, in do njihovih zbirk;
- opravljanje postopkov rednega testiranja in vrednotenja učinkovitosti tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotavljanje varne obdelave;
- zmožnost pravočasne povrnitve razpoložljivosti in dostopa do osebnih podatkov v primeru fizičnega ali tehničnega incidenta.

Posameznik je seznanjen in se strinja, da ponudnik osebne podatke, ki jih je posameznik posredoval, hrani samo toliko časa, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati ali učinkovito anonimizirati, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.

 

6. Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki jo spletna stran ob vašem obisku shrani na vaš računalnik ali mobilno napravo. Spletni strani omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, ločljivost zaslona in drugo), zato jih pri obisku spletišča ali brskanju po straneh ni potrebno vedno znova vpisovati.

Ločimo različne vrste piškotkov:
- Začasni (in sejni) ali trajni piškotki.
- Lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek se samodejno izbriše ob zaprtju brsklanika, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje. Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti (npr. Google Analytics).


Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki so pomembni za ohranjanje primerne vsebine za posameznega spletnega uporabnika. Piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev in pomagajo pri zbiranju statistike (lahko se spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani). S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani in tako ves čas izboljšuje uporabniško izkušnjo.


Kako in kdaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo za:

- shranjevanje uporabnikovih nastavitev pri uporabi spletnega mesta
- spremljanje uporabe naših spletnih strani, navad uporabnikov, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču
- analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in težav pri uporabi spletne trgovine)
- zagotavljanje delovanja nekaterih funkcionalnosti spletne strani
- pomoč v primeru težav pri naročilu (nedokončanje nakupa)


Z uporabo spletne trgovine Halner se strinjate, da so piškotki nameščeni na vašem računalniku. V kolikor se s tem ne strinjate, zapustite spletno trgovino in v nastavitvah brskalnika izbrišite shranjene piškotke. S pomočjo nastavitev brskalnika lahko shranjevanje piškotkov tudi zavrnete, vendar se morate pri tem zavedati, da v tem primeru nekatere funkcionalnosti spletne trgovine ne bodo delovale.

 

7. Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi posamezniku nastala, ker je upravljavcu posredoval napačne, lažne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na posameznika.Ponudnik je odgovoren za škodo, ki jo povzroči obdelava le, kadar ne izpolnjuje obveznosti Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov ali kadar je ravnal v nasprotju z določbami. Ponudnik je izvzet odgovornosti, če dokaže, da v nobenem primeru ni odgovoren za dogodek, ki povzroči škodo.

 

8. Kontaktni podatki upravljalca

Vse vprašanja, pritožbe in zahteve lahko naslovite na:

Fiskal d.o.o. Ljubljana
Cesta v hrib 7
1210 Ljubljana - Šentvid
info@halner.com

DPO kontakt (Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov):
SIQ Ljubljana
Informacijske tehnologije
Tel: (01) 4778 345
infosec@siq.si

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke.Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
×
Politika piškotkov za spletno mesto Halner.com

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne izberete, so rezultat lahko slabša priporočila in počasnejše delovanje spletnega mesta. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.