Politika zasebnosti

Nazaj

1. Pravna podlaga

Spletna trgovina Halner obdeluje osebne podatke v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1), Uradni list RS, št. 94/07 in Uredbo EU 2016/679 (GDPR).

 

2. Katere osebne podatke obdelujemo?

1. Podatke potrebne za sklenitev pogodbe, kontakt ter izvedbo naročila in dostave - ime in priimek, uporabniško ime in geslo, ID za DDV (če ste pravna oseba), e-naslov, telefonska številka, naslov za dostavo in naslov za račun.

2. Vaše nastavitve računa - shranjene naslove za dostavo, naročila na novice, sezname želja, iskane artikle, vaše ocene in komentarje izdelkov.

3. Podatke o vaših naročilih - podatke o naročenih artiklih, načinih plačila ter podatke o vračilih in reklamacijah.

4. Podatke o vašem vedenju na spletu - podatke o artiklih, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, podatke o napravah in programski opremi, s katerimi dostopate do spletne trgovine in podatke o časih zadrževanja na posameznih straneh ali elementih strani, IP naslov ter vaše poštrošniške navade in odnos do različnih artiklov.

5. Podatki o komunikaciji z nami - komunikacija z nami preko socialnih omrežij, povpraševanja, zahtevki tehnične pomoči in ostala vprašanja.

 

3. S kom in s kakšnim namenom delimo vaše osebne podatke?

Za zagotavljanje dostave, izboljšanja uporabniške izkušnje in preprečevanja zlorab delimo nekatere osebne podatke tudi z:

1. Paypal Holdings Inc., s sedežem na naslovu 2211 North First Street, Kalifornija, ZDA, v okviru storitve Paypal z namenom varnega plačevanja s plačilnimi karticami;

2. transportnim partnerjem General Logistics Systems d.o.o. , s sedežem na Cesta v Prod 84, 1000 Ljubljana, za namene dostave naročenega blaga;

3. s podjetjem Google LLC, s sedežem na 1600 Amphitheatre Parkway, Kalifornija, ZDA v okviru storitev:
a) Ads, z namenom analize učinkovitosti oglasov
b) Analytics, z namenom statistične analize, npr. števila obiskov strani in najbolj prodajanih izdelkov

4. Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin, Irska, v okviru storitve Facebook Ads z namenom analize učinkovitosti oglasov.

 

4. Kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov?

Posameznik lahko kadarkoli pošlje zahtevo za spremembo/dopolnitev, izbris ali omejitev obdelave osebnih podatkov, tako da nam pošljete elektronsko sporočilo na info@halner.com. Prav tako lahko preko elektronskega sporočila od upravljavca dobi potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki. V kolikor posameznik meni, da je prišlo do kršenja varstva osebnih podatkov, lahko to prijavi pri nadzornem organu (informacijski pooblaščenec). V primeru, da bo upravljavec osebne podatke uporabil v drug namen, kot za kakršnega so bili zbrani, mora o tem obvestiti posameznika in od njega pridobiti novo privolitev.

Za potrebe identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

 

5. Varnost in čas hrambe osebnih podatkov

Vse osebne podatke varujemo skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določajo zakonodaja Republike Slovenije in predpisi Evropske unije. Zavarovanje osebnih podatkov zajema pravne, organizacijske in ustrezne logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi se zagotavlja:

- varovanje prostorov, aparatur in sistemske programske opreme;
- varna aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
- zagotavljanje varnosti pri posredovanju in prenosu osebnih podatkov;
- onemogočanje nepooblaščenim osebam dostop do informacijskih sredstev, na katerih se obdelujejo osebni podatki, in do njihovih zbirk;
- opravljanje postopkov rednega testiranja in vrednotenja učinkovitosti tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotavljanje varne obdelave;
- zmožnost pravočasne povrnitve razpoložljivosti in dostopa do osebnih podatkov v primeru fizičnega ali tehničnega incidenta.

Posameznik je seznanjen in se strinja, da ponudnik osebne podatke, ki jih je posameznik posredoval, hrani samo toliko časa, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati ali učinkovito anonimizirati, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.

 

6. Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki jo spletna stran ob vašem obisku shrani na vaš računalnik ali mobilno napravo. Spletni strani omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, ločljivost zaslona in drugo), zato jih pri obisku spletišča ali brskanju po straneh ni potrebno vedno znova vpisovati.

Ločimo različne vrste piškotkov:
- Začasni (in sejni) ali trajni piškotki.
- Lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek se samodejno izbriše ob zaprtju brsklanika, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje. Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti (npr. Google Analytics).


Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki so pomembni za ohranjanje primerne vsebine za posameznega spletnega uporabnika. Piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev in pomagajo pri zbiranju statistike (lahko se spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani). S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani in tako ves čas izboljšuje uporabniško izkušnjo.


Kako in kdaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo za:

- shranjevanje uporabnikovih nastavitev pri uporabi spletnega mesta
- spremljanje uporabe naših spletnih strani, navad uporabnikov, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču
- analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in težav pri uporabi spletne trgovine)
- zagotavljanje delovanja nekaterih funkcionalnosti spletne strani
- pomoč v primeru težav pri naročilu (nedokončanje nakupa)


Z uporabo spletne trgovine Halner se strinjate, da so piškotki nameščeni na vašem računalniku. V kolikor se s tem ne strinjate, zapustite spletno trgovino in v nastavitvah brskalnika izbrišite shranjene piškotke. S pomočjo nastavitev brskalnika lahko shranjevanje piškotkov tudi zavrnete, vendar se morate pri tem zavedati, da v tem primeru nekatere funkcionalnosti spletne trgovine ne bodo delovale.

 

7. Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi posamezniku nastala, ker je upravljavcu posredoval napačne, lažne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na posameznika.Ponudnik je odgovoren za škodo, ki jo povzroči obdelava le, kadar ne izpolnjuje obveznosti Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov ali kadar je ravnal v nasprotju z določbami. Ponudnik je izvzet odgovornosti, če dokaže, da v nobenem primeru ni odgovoren za dogodek, ki povzroči škodo.

 

8. Kontaktni podatki upravljalca

Vse vprašanja, pritožbe in zahteve lahko naslovite na:

Fiskal d.o.o. Ljubljana
Cesta v hrib 7
1210 Ljubljana - Šentvid
info@halner.com

DPO kontakt (Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov):
SIQ Ljubljana
Informacijske tehnologije
Tel: (01) 4778 345
infosec@siq.si

Na spletni strani Halner.com poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežji.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb POTRJUJEM. Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

Nastavitve piškotkov
×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Halner.com
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavatitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnem mestu ali jih odstaniiti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnice velike večine sodobnih spletnih mest.