Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja so stalno dostopni na tej spletni strani in sestavljeni v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo.

V splošnih pogojih poslovanja so določeni pogoji nakupa in prodaje izdelkov v spletni trgovini Halner, s katero upravlja:

Neosmart d.o.o.
Cesta v hrib 7
1210 Ljubljana-Šentvid
ID za DDV: SI11268107
Matična številka: 8877351000
vpisan pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, Št.reg.vpisa 2021/18163
višina osnovnega kapitala: 7500,00 EUR
poslovni račun: SI56 0700 0000 3668 145, odprt pri GB d.d. Kranj

(v nadaljevanju “ponudnik”).

Spletna trgovina Halner omogoča nakup električnega in ročnega orodja, lepil, tesnil in ostalih tehničnih izdelkov. Ponudnik obiskovalca spletne trgovine Halner izrecno opozarja na splošne pogoje in zahteva, da se z njimi seznani in strinja, preden opravi nakup.

Ponudnik si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje. Spremembe začnejo veljati z dnem njihove objave.

Ti pogoji so lahko dopolnjeni z drugimi pravilniki podjetja (npr. Politiko zasebnosti). V primeru neskladja med določbami teh splošnih pogojev uporabe in bolj specifične določbe nekega drugega pravila oz. pravilnika, prevlada slednje.

Ponudnik je za namene prometa s nevarnimi kemikalijami pridobil dovoljenje Urada za kemikalije RS pod številko 4098-21.

 

1. Opredelitev pojmov

V teh splošnih pogojih in na spletni strani https://halner.com se uporabljajo sledeče definicije:

 • Spletna trgovina je spletna stran https://halner.com, njene podstrani in poddomene.
 • Ponudnik je podjetje Neosmart d.o.o. z naslovom Cesta v hrib 7, 1210 Ljubljana-Šentvid.
 • Uporabnik spletne trgovine je oseba, ki obišče spletno trgovino.
 • Kupec v spletni trgovini je uporabnik, ki opravi nakup prek postopka registracije ali brez nje. Kupec je lahko fizična ali pravna oseba.
 • Naročilo ali nakup so vsi izdelki, ki jih je kupec naročil v spletni trgovini.

 

2. Naročilo

V spletni trgovini je mogoče naročiti izdelke v slovenskem jeziku, dostava poteka na območju Republike Slovenije. Naročilo lahko izvede fizična ali pravna oseba. Če nakup opravi pravna oseba, je treba izpolniti dodatna podatkovna polja za identifikacijo pravne osebe in njene odgovorne osebe.

Uporabnik lahko izdelke doda na nakupovalni seznam z gumbom "Dodaj v košarico". Na strani "Košarica" lahko spremeni količine izdelkov ali jih odstrani. Na strani "Blagajna" lahko kupec določi naslov za dostavo in izdajo računa, unovči kupon za popust, opravi končen pregled naročila in izbere način plačila. Naročilo postane veljavno, ko ga kupec odda s klikom na gumb "Oddaj naročilo". V primeru izbira PayPal plačila je kupec preusmerjen na PayPal spletno stran, po uspešnem plačilu pa nazaj na spletno trgovino. Takoj zatem prejme e-mail ponudnika o uspešni oddaji naročila. To obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je odprema začela.


V primeru plačila s plačilno kartico ali po povzetju bo naročilo potrjeno in odpremljeno najkasneje v 5 delovnih dneh po oddaji naročila in sicer z novim e-mailom o odpremi naročila. Če naročenega izdelka ni na zalogi ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti.

V primeru plačila po predračunu bo kupec podatke za nakazilo prejel v potrditvenem e-mailu takoj po oddanem naročilu. Izdelki bodo odpremljeni v roku 5 delovnih dni od trenutka, ko ponudnik prejme plačilo na svoj transakcijski račun. Če v času veljavnosti predračuna kupec naročila ne plača, predračun zapade, naročilo pa je preklicano.

Dobavni rok izdelkov, ki so prilagojeni želji kupca (npr. razrez po meri) je daljši kot pri ostalih izdelkih in je naveden na strani posameznega izdelka.

Izjemoma lahko pride do podaljšanja dobavnega roka izdelkov, o čemer bo ponudnik obvestil kupca po elektronski pošti. Ponudnik v nobenem primeru ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi podaljšanja dobavnega roka, niti ne priznava dodatnih popustov ali odškodnin zaradi podaljšanja dobavnega roka izdelka.

Ponudnik si pridržuje pravico, da naročilo zavrne.

Ponudnik pred obdelavo naročila preveri podatke kupca za nekatere napake (npr. manjkajoča poštna številka), vendar za posledice napačno vnešenih podatkov s strani kupca ne odgovarja. Dolžnost kupca je, da pred oddajo naročila preveri točnost vnešenih podatkov.

 

3. Cene

Vse cene, navedene ob izdelkih, so v evrih (EUR) in vključujejo 22 % DDV, ne zajemajo pa stroškov dostave. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.

Popusti se v spletni trgovini uveljavljajo v obliki promocijskih kod, ki jih kupec lahko vnese na strani "Blagajna".

Ponudnik lahko dnevno spreminja cene izdelkov v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

 

4. Načini plačila

V spletni trgovini so na voljo sledeče možnosti plačila:

 • plačilo po povzetju - kupec plača kupnino kurirju ob prevzemu blaga
 • plačilo s plačilnimi karticami - kupec plača ob oddaji naročila neposredno s kartico ali preko sistema PayPal.
 • plačilo po predračunu - podatki za nakazilo so po oddaji naročila poslani na e-naslov kupca.

5. Izdaja računa

Ponudnik za opravljen nakup izda račun, ki ga kupec prejme v fizični obliki v pošiljki, skupaj z naročenimi izdelki.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasnejših ugovorov glede pravilnosti izdanih računov v povezavi s podatki kupca ne upoštevamo.


 

6. Dostava

Dostavo naročenih izdelkov izvaja pogodbeni partner GLS. Cena dostave na območju Republike Slovenije je 4,5 € z DDV.

 

7. Odstop potrošnika od pogodbe

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima fizična oseba pri nakupu izdelkov v spletni trgovini pravico v 14 dnevih od prejema izdelkov odstopiti od pogodbe, brez da bi mu bilo potrebno navesti razlog za odstop. Odstop od pogodbe kupec sporoči na elektronski naslov info@halner.com in navede številko naročila, izdelke, ki jih želi vrniti, in podatke za nakazilo kupnine (ime in priimek, naslov in številko transakcijskega računa).

Kupec mora najkasneje 30 dni po datumu odstopa od pogodbe izdelke poslati po pošti na naslov Neosmart d.o.o., Cesta v hrib 7, 1000 Ljubljana, pri čemer transportni stroški vračila bremenijo kupca. Ponudnik najkasneje 14 dni po prejemu vrnjenih izdelkov le-te pregleda in kupcu kupnino nakaže na transakcijski račun. Ponudnik o nakazilu kupnine obvesti kupca na elektronski naslov, ki ga je le-ta navedel ob naročilu. Prejeti artikli in pripadajoča embalaža morajo biti nepoškodovani, nerabljeni in v nespremenjeni količini. V primeru, da ponudnik po pregledu ugotovi, da so izdelki poškodovani ali uporabljeni in zato ne ustrezajo pogojem za vračilo kupnine, o tem obvesti kupca na elektronski naslov.

 

8. Garancija

Uveljavljanje garancije je mogoče za izdelke, ki imajo to možnost navedeno v spletni trgovini Halner oziroma za katere je s strani proizvajalca izdan garancijski list. Celoten seznam izdelkov, za katere je po zakonu obvezna garancija je dostopen tukaj.

Postopek uveljavitve garancije je naveden na podstrani Vračila in reklamacije.

9. Stvarna napaka

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po preteku 6 mesecev od trenutka, ko kupec prejme blago.

Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 • vrne plačani znesek.

Napaka je stvarna, kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju izjav proizvajalca. V primeru prodaje blaga pravnim osebam ponudnik ne odgovarja za stvarne napake blaga.

 

10. Poškodovana pošiljka

V primeru, da je prejeti izdelek poškodovan ali delno manjkajoč ter je poškovana tudi transportna embalaža, lahko kupec uveljavlja poškodbo pri transportu. O tem mora kupec obvestiti ponudnika čimprej oziroma najkasneje v roku 7 koledarskih dni po prejemu pošiljke.

Za uveljavljanje poškodovane pošiljke mora kupec shraniti tudi vso pripadajočo embalažo, vključno z zunanjo, transportno embalažo. Brez zunanje embalaže uveljavljanje poškodovane pošiljke ni mogoče.

 

11. Odgovornost ponudnika

Tehnični podatki in specifikacije izdelkov v spletni trgovini so zagotovljeni s strani proizvajalcev in so pridobljeni v nadzorovanem testnem okolju v laboratorijih. Dejanske specifikacije in obnašanje izdelkov se lahko razlikujejo, zato ponudnik kupcu vedno priporoča predhoden preizkus delovanja izdelka. Ponudnik ne odgovarja za odstopanja dejanskih specifikacij izdelka od navedenih.

Varnostna opozorila so za vsak izdelek navedena na strani posameznega izdelka v zavihku “Opozorila”. Poleg tega lahko kupec pridobi varnostni list izdelka na zahtevo preko elektronskega naslova info@halner.com. Dolžnost kupca je, da upošteva varnostna opozorila in uporablja ustrezno zaščitno opremo. Ponudnik ne odgovorja za škodo in poškodbe, ki izhajajo iz neupoštevanja varnostnih opozoril.

Slike izdelkov v spletni trgovini so simbolične in ne predstavljajo nujno dejanskega izgleda izdelka. 

12. Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi plačilni sistem PayPal. Podatki o karticah se ne posredujejo ponudniku niti se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Spletna trgovina uporablja SSL šifrirano povezavo ter tako zagotavlja varen pretok zaupnih informacij med kupcem in ponudnikom.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za primerno geslo svojega uporabniškega računa in ga skrbno hrani ter za ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.

 

13. Varstvo osebnih podatkov

Vse informacije o obdelavi osebnih podatkov lahko uporabnik najde na strani Politika zasebnosti.

 

14. Soglasje uporabnika ali kupca

S soglasjem k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov, s sodelovanjem v nagradnih igrah, naročilu na e-novice ali opravljanju spletnih nakupov, kupec oz. uporabnik dovoljuje ponudniku obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z aktualnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov oz. Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (EUR-Lex, 2016/679). S podanim soglasjem se dovoljuje ponudniku, da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega lastnega oglasnega gradiva.

Navedene podatke lahko ponudnik obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani ali do odjave naročnika na e-novice, oziroma dokler ponudnik ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V času upravljanja osebnih podatkov ima uporabnik oz. kupec na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja svojih podatkov v bazi podatkov.

 

15. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Običajno med potrošniškimi spori, ki se rešujejo pred sodiščem, ni sorazmernosti med ekonomsko vrednostjo zahtevka ter časom in stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora. Zaradi tega si po najboljših močeh prizadevamo za sporazumno in učinkovito reševanje sporov.

V skladu z zakonskimi normativi Neosmart d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

V primeru potrošniških sporov predlagamo uporabo spletne platforme Evropske komisije za izvensodno reševanje potrošniških sporov.

Na podlagi Uredbe EU št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES objavljamo elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: http://ec.europa.eu/consumers/odr.

 

Splošni pogoji veljajo od 1.1.2020 naprej.

 

Na spletni strani Halner.com poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Halner.com
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavatitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnem mestu ali jih odstaniiti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnice velike večine sodobnih spletnih mest.