Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja so stalno dostopni na tej spletni strani in sestavljeni v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo.

V splošnih pogojih poslovanja so določeni pogoji nakupa in prodaje izdelkov v spletni trgovini Halner, s katero upravlja:

Fiskal d.o.o. Ljubljana
Cesta v hrib 7
1210 Ljubljana-Šentvid
ID za DDV: SI24035572
Matična številka: 5775710000
vpisan pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, Št.reg.vpisa 12368800
višina osnovnega kapitala: 8.763,01 EUR
poslovni račun: SI56 6100 0002 3237 861, odprt pri DH d.d.

(v nadaljevanju “ponudnik”).

Spletna trgovina Halner omogoča nakup električnega in ročnega orodja, lepil, tesnil in ostalih tehničnih izdelkov. Ponudnik obiskovalca spletne trgovine Halner izrecno opozarja na splošne pogoje in zahteva, da se z njimi seznani in strinja, preden opravi nakup.

Ponudnik si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje. Spremembe začnejo veljati z dnem njihove objave.

Ti pogoji so lahko dopolnjeni z drugimi pravilniki podjetja (npr. Politiko zasebnosti). V primeru neskladja med določbami teh splošnih pogojev uporabe in bolj specifične določbe nekega drugega pravila oz. pravilnika, prevlada slednje.

Ponudnik je za namene prometa s nevarnimi kemikalijami pridobil dovoljenje Urada za kemikalije RS pod številko 3831-19.

 

1. Opredelitev pojmov

V teh splošnih pogojih in na spletni strani https://halner.com se uporabljajo sledeče definicije:

 • Spletna trgovina je spletna stran https://halner.com, njene podstrani in poddomene.
 • Ponudnik je podjetje Fiskal d.o.o. Ljubljana z naslovom Cesta v hrib 7, 1210 Ljubljana-Šentvid.
 • Uporabnik spletne trgovine je oseba, ki obišče spletno trgovino.
 • Kupec v spletni trgovini je uporabnik, ki opravi nakup prek postopka registracije ali brez nje. Kupec je lahko fizična ali pravna oseba.
 • Naročilo ali nakup so vsi izdelki, ki jih je kupec naročil v spletni trgovini.

 

2. Naročilo

V spletni trgovini je mogoče naročiti izdelke v slovenskem jeziku, dostava poteka na območju Republike Slovenije. Naročilo lahko izvede fizična ali pravna oseba. Če nakup opravi pravna oseba, je treba izpolniti dodatna podatkovna polja za identifikacijo pravne osebe in njene odgovorne osebe.

Uporabnik lahko izdelke doda na nakupovalni seznam z gumbom "Dodaj v košarico". Na strani "Košarica" lahko spremeni količine izdelkov ali jih odstrani. Na strani "Blagajna" lahko kupec določi naslov za dostavo in izdajo računa, unovči kupon za popust, opravi končen pregled naročila in izbere način plačila. Naročilo postane veljavno, ko ga kupec odda s klikom na gumb "Oddaj naročilo". V primeru izbira PayPal plačila je kupec preusmerjen na PayPal spletno stran, po uspešnem plačilu pa nazaj na spletno trgovino. Takoj zatem prejme e-mail ponudnika o uspešni oddaji naročila. To obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je odprema začela.


V primeru plačila s plačilno kartico ali po povzetju bo naročilo potrjeno in odpremljeno najkasneje v 5 delovnih dneh po oddaji naročila in sicer z novim e-mailom o odpremi naročila. Če naročenega izdelka ni na zalogi ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti.

V primeru plačila po predračunu bo kupec podatke za nakazilo prejel v potrditvenem e-mailu takoj po oddanem naročilu. Izdelki bodo odpremljeni v roku 5 delovnih dni od trenutka, ko ponudnik prejme plačilo na svoj transakcijski račun. Če v času veljavnosti predračuna kupec naročila ne plača, predračun zapade, naročilo pa je preklicano.

Dobavni rok izdelkov, ki so prilagojeni želji kupca (npr. razrez po meri) je daljši kot pri ostalih izdelkih in je naveden na strani posameznega izdelka.

Izjemoma lahko pride do podaljšanja dobavnega roka izdelkov, o čemer bo ponudnik obvestil kupca po elektronski pošti. Ponudnik v nobenem primeru ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi podaljšanja dobavnega roka, niti ne priznava dodatnih popustov ali odškodnin zaradi podaljšanja dobavnega roka izdelka.

Ponudnik si pridržuje pravico, da naročilo zavrne.

Ponudnik pred obdelavo naročila preveri podatke kupca za nekatere napake (npr. manjkajoča poštna številka), vendar za posledice napačno vnešenih podatkov s strani kupca ne odgovarja. Dolžnost kupca je, da pred oddajo naročila preveri točnost vnešenih podatkov.

 

3. Cene

Vse cene, navedene ob izdelkih, so v evrih (EUR) in vključujejo 22 % DDV, ne zajemajo pa stroškov dostave. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.

Popusti se v spletni trgovini uveljavljajo v obliki promocijskih kod, ki jih kupec lahko vnese na strani "Blagajna".

Ponudnik lahko dnevno spreminja cene izdelkov v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

 

4. Načini plačila

V spletni trgovini so na voljo sledeče možnosti plačila:

 • plačilo po povzetju - kupec plača kupnino kurirju ob prevzemu blaga
 • plačilo s plačilnimi karticami - po oddaji naročila je kupec preusmerjen na plačilni sistem PayPal
 • plačilo po predračunu - podatki za nakazilo so po oddaji naročila poslani na e-naslov kupca.

5. Izdaja računa

Ponudnik za opravljen nakup izda račun, ki ga kupec prejme v fizični obliki v pošiljki, skupaj z naročenimi izdelki.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasnejših ugovorov glede pravilnosti izdanih računov v povezavi s podatki kupca ne upoštevamo.


 

6. Dostava

Dostavo naročenih izdelkov izvaja pogodbeni partner GLS. Cenik dostave na območju Republike Slovenije je sledeč:

Vrednost nakupa do 30 €: 4 €
Vrednost nakupa od vključno 30 € do 60 €: 2,5 €
Vrednost nakupa 60 € ali več: brezplačno

Vse navedene cene vključujejo 22% DDV.

 

7. Odstop potrošnika od pogodbe

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima fizična oseba pri nakupu izdelkov v spletni trgovini pravico v 14 dnevih od prejema izdelkov odstopiti od pogodbe, brez da bi mu bilo potrebno navesti razlog za odstop. Odstop od pogodbe kupec sporoči na elektronski naslov info@halner.com in navede številko naročila, izdelke, ki jih želi vrniti, in podatke za nakazilo kupnine (ime in priimek, naslov in številko transakcijskega računa).

Kupec mora najkasneje 30 dni po datumu odstopa od pogodbe izdelke poslati po pošti na naslov Fiskal d.o.o. Ljubljana, Cesta v hrib 7, 1000 Ljubljana, pri čemer transportni stroški vračila bremenijo kupca. Ponudnik najkasneje 14 dni po prejemu vrnjenih izdelkov le-te pregleda in kupcu kupnino nakaže na transakcijski račun. Ponudnik o nakazilu kupnine obvesti kupca na elektronski naslov, ki ga je le-ta navedel ob naročilu. Prejeti artikli in pripadajoča embalaža morajo biti nepoškodovani, nerabljeni in v nespremenjeni količini. V primeru, da ponudnik po pregledu ugotovi, da so izdelki poškodovani ali uporabljeni in zato ne ustrezajo pogojem za vračilo kupnine, o tem obvesti kupca na elektronski naslov.

 

8. Garancija

Uveljavljanje garancije je mogoče za izdelke, ki imajo to možnost navedeno v spletni trgovini Halner oziroma za katere je s strani proizvajalca izdan garancijski list. Celoten seznam izdelkov, za katere je po zakonu obvezna garancija je dostopen tukaj.

Postopek uveljavitve garancije je naveden na podstrani Vračila in reklamacije.

9. Stvarna napaka

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po preteku 6 mesecev od trenutka, ko kupec prejme blago.

Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 • vrne plačani znesek.

Napaka je stvarna, kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju izjav proizvajalca. V primeru prodaje blaga pravnim osebam ponudnik ne odgovarja za stvarne napake blaga.

 

10. Poškodovana pošiljka

V primeru, da je prejeti izdelek poškodovan ali delno manjkajoč ter je poškovana tudi transportna embalaža, lahko kupec uveljavlja poškodbo pri transportu. O tem mora kupec obvestiti ponudnika čimprej oziroma najkasneje v roku 7 koledarskih dni po prejemu pošiljke.

Za uveljavljanje poškodovane pošiljke mora kupec shraniti tudi vso pripadajočo embalažo, vključno z zunanjo, transportno embalažo. Brez zunanje embalaže uveljavljanje poškodovane pošiljke ni mogoče.

 

11. Odgovornost ponudnika

Tehnični podatki in specifikacije izdelkov v spletni trgovini so zagotovljeni s strani proizvajalcev in so pridobljeni v nadzorovanem testnem okolju v laboratorijih. Dejanske specifikacije in obnašanje izdelkov se lahko razlikujejo, zato ponudnik kupcu vedno priporoča predhoden preizkus delovanja izdelka. Ponudnik ne odgovarja za odstopanja dejanskih specifikacij izdelka od navedenih.

Varnostna opozorila so za vsak izdelek navedena na strani posameznega izdelka v zavihku “Opozorila”. Poleg tega lahko kupec pridobi varnostni list izdelka na zahtevo preko elektronskega naslova info@halner.com. Dolžnost kupca je, da upošteva varnostna opozorila in uporablja ustrezno zaščitno opremo. Ponudnik ne odgovorja za škodo in poškodbe, ki izhajajo iz neupoštevanja varnostnih opozoril.

Slike izdelkov v spletni trgovini so simbolične in ne predstavljajo nujno dejanskega izgleda izdelka. 

12. Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi plačilni sistem PayPal. Podatki o karticah se ne posredujejo ponudniku niti se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Spletna trgovina uporablja SSL šifrirano povezavo ter tako zagotavlja varen pretok zaupnih informacij med kupcem in ponudnikom.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za primerno geslo svojega uporabniškega računa in ga skrbno hrani ter za ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.

 

13. Varstvo osebnih podatkov

Vse informacije o obdelavi osebnih podatkov lahko uporabnik najde na strani Politika zasebnosti.

 

14. Soglasje uporabnika ali kupca

S soglasjem k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov, s sodelovanjem v nagradnih igrah, naročilu na e-novice ali opravljanju spletnih nakupov, kupec oz. uporabnik dovoljuje ponudniku obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z aktualnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov oz. Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (EUR-Lex, 2016/679). S podanim soglasjem se dovoljuje ponudniku, da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega lastnega oglasnega gradiva.

Navedene podatke lahko ponudnik obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani ali do odjave naročnika na e-novice, oziroma dokler ponudnik ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V času upravljanja osebnih podatkov ima uporabnik oz. kupec na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja svojih podatkov v bazi podatkov.

 

15. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Običajno med potrošniškimi spori, ki se rešujejo pred sodiščem, ni sorazmernosti med ekonomsko vrednostjo zahtevka ter časom in stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora. Zaradi tega si po najboljših močeh prizadevamo za sporazumno in učinkovito reševanje sporov.

V skladu z zakonskimi normativi Fiskal d.o.o. Ljubljana ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

V primeru potrošniških sporov predlagamo uporabo spletne platforme Evropske komisije za izvensodno reševanje potrošniških sporov.

Na podlagi Uredbe EU št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES objavljamo elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: http://ec.europa.eu/consumers/odr.

 

Splošni pogoji veljajo od 1.1.2020 naprej.

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke.Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
×
Politika piškotkov za spletno mesto Halner.com

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

 1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
 2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
 3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne izberete, so rezultat lahko slabša priporočila in počasnejše delovanje spletnega mesta. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.